onsdag 17 oktober 2012

Core

Hej hallå världen!

Som vanligt har jag kört spinning måndag och kombinationen spinning/core i tisdags. Just den kombinationen med core hade jag önskat var fler gånger i veckan!

Vad är då core?
-Core är träning för rygg mage och bål stabilitet. Du tränar mycker rygg och mage och använder dig utav en matta, vi kör 30 min med stretching i slutet. På actic innehåller core passet situps av olika slag, ryggresningar, plankan (hover) och mycket mycket mer ;o)
Glöm inte att fylla på med vätska efter träningen!

Ett kanon bra alternativ för alla tjockis mamma magar =) Just kombinationen med spinning är bra för att förbränna lite fett också! Spinning är även bra för att få upp din grundkondition så även stärka dina stora muskelgrupper i benen, vilket bidrar till ett starkare hjärta, starkare lungor och en god blodcirkulation.
Det jag tycker är bra med spinning är att du som inte har bästa koordinationen klarar det utmärkt och du kan välja själv hur mycket du vill vrida på och kan lätt anpassa det efter din dagsform. Sen blir man ändå peppad när man tränar i grupp så du tar oftast i lite mer än du orkar ändå ;o)
Många är rädda för spinningen, inte för att man ska orka utan för att man ska kunna ställa in cykeln! Men oftast går instruktören igenom hur du gör eller hjälper dig gärna om du är ny. I alla fall på Actic ställer de oftast frågan om det är någon ny och om någon behöver hjälp! Våga fråga så du inte har fel inställningar som kan belasta ryggen fel!

Kram Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar